Få gratis stoffprøver

Det kan være vanskelig å bestemme seg for utfra et bilde i nettbutikken. Selv om bildet kan være bra, skal det betraktes gjennom en skjerm. Skjermer gjengir farger forskjellig.

Stoffprøven kan også hjelpe med andre ting enn farge. Stoffers overflate reflekterer lyset forskjellig utfra hvordan de er vevd og hvilke materialer de består av. Betrakt stoffet fra forskjellig vinkler i forskjellige belysninger så ser du mye mer en du ser på bildet.

Trenger du å føle hvordan overflaten er? Myk eller hard? Glatt eller trå? Tekstiler har gjerne en varierende grad av strykretning som kan være grei å bli kjent med.

Ved å bestille en stoffprøve får du også et bedre inntrykk av veven i stoffet. Er den tett eller løs? Hvor solid er stoffet? Hvis stoffprøven er et klipp vil du også kunne se hvor lett kanten kan løses opp om den ikke sixes(syes rundt med overlock-maskin for å hindre kanten på stoffet fra å rakne opp).

Du får også et lite inntrykk av mønsteret i stoffet, men ofte vil mønsteret være større enn selve stoffprøven. Rapporten i stoffet (lengde og bredde med hvilken avstand mønsteret gjentas) vil ofte være vanskelig å gjengi på en stoffprøve på stoff med store mønster. Dersom rapporten i stoffet er viktig for deg bør du undersøke dette i omtalen av stoffet, eventuelt spørre oss. Enkelte stoffer har vevd et mønster som står opp fra selve basen i stoffet, og stoffprøven vil hjelpe deg til å få et inntrykk av dette.

Om du trenger mer informasjon om stoffets oppbyggning kan en stoffprøve hjelpe deg med dette. Enkelte stoffer kan være lagdelte der baksiden er veldig forskjellig fra framsiden.

Send oss en mail, eller legg til et notat på bestillingen hvor du forteller oss hvilke stoffprøver du ønsker deg. Vi sender deg det kostnadsfritt!