"Den bærer hun bade- og gymnastikktøyet sitt i, og skal hun i fødselsdags-selskap, gjør den tjeneste som skopose. Den er fôret med plast og kan derfor vaskes innvendig med en våt klut."

Vi deler en av våre eldste oppskrifter med dere. "Havreposen" er tatt ut fra vårt hefte nr. 15. Der finner man mange forskjellige oppskrifter med mange bruksområder. Terne-garnet er byttet ut med vårt fiol garn. Avvikene skal ikke være store da garnkvalitetene er veldig like. Den eneste forskjellen skal være at fiol er et mercerisert garn og har en noe hardere tvinn.

NB! Vi tar forbehold om at det kan være feil i oppskrift og at størrelse ikke stemmer.

Garnkvalitet:
Solberg Fiol (100% bomull), 50 gram

Se oversikt over alle garnfargene i fiol her

Heklenål:
1,75 – 2,00 mm

Størrelse:
Høyde: ca. 25 cm
Lengde: ca. 24 cm
Bredde: ca. 16 cm

Garnforbruk:
1 nøste Solberg Fiol til bunnen. 2 nøster Solberg Fiol til veggene. Litt fiolgarn i en avvikende farge til kanten øverst og initialene.

Slik hekler du posen:

Begynn med «veggene». Legg opp 150 luftmasker og lukk dem med en kjedemaske til en ring. Så hekler en fastmasker idet en stikker i den bakerste halvparten av masken. Når veggene er ca. 25 cm høye, skifter en til grått og hekler 2 omganger fastmasker. 3dje omgang med grått hekles slik: 5 luftmasker, * hopp over 2 fastmasker, 1 stav i den 3dje fastmasken, 2 luftmasker *. Gjenta fra * til * ut omgangen. Slutt med en kjedemaske i den 3dje av de 5 luftmasker. Neste omgang hekles slik: 1 fastmaske i hullet, * 3 luftmasker, 1 fastmaske i den første av de 3 luftmaskene, 1 fastmaske i det samme hullet, 1 fastmaske i det neste hullet. * Gjenta fra * til * ut omgangen. Slutt med en kjedemaske i den første fastmasken. Klipp av tråden og fest den.

Bunnen: Legg opp 9 cm luftmasker. Så hekles fastmasker rundt til ellipsen er ca. 24 cm lang og ca. 16 cm bred. Kast bunnen og sidestykket sammen på vrangen. Tvinn en snor av det grå garnet. Klipp den i passende stykker (med knuter i endene) og form bokstavene. Sy dem til posen med usynlige sting. Fôr posen med plast. Klipp et pappstykke så stort og med samme form som bunnen, trekk det med plast og legg det i bunnen av posen. Tvinn en rød snor og trekk den gjennom hullene øverst.

Lykke til!

Del gjerne resultatet med oss i vår hekle- og strikkegruppe på Facebook, eller med #solbergspinderi på Instagram.